MENU

Themamiddag 'Security voor gemeenten en lokale overheden'

Datum: vrijdag 8 december 2017

De dreiging van cybercriminaliteit neemt toe en de gevolgen van een hack of ransomware krijgen steeds meer impact. Recent leden veel organisaties en (nuts)bedrijven wereldwijd enorme schade door 2 grote cyberaanvallen genaamd ‘WannaCry’ en ‘Petya’. Maar ook gemeenten en lokale overheden blijven niet altijd gespaard. En juist zij beschikken over veel privacygevoelige data die niet in verkeerde handen mag vallen. Met de transformatie naar Smart Cities neemt de hoeveelheid data alleen maar toe. Waar informatiebeveiliging belangrijker is dan ooit, wordt wetgeving alsmaar strenger. Logisch. Maar hoe houdt u de gebruikte ICT-systemen binnen uw gemeente in de dagelijkse praktijk stabiel, veilig en compliant? Welke securitymaatregelen zijn onontbeerlijk om de gegevens van uw medewerkers, burgers en bedrijfsleven te beschermen en de wet te volgen? 

KPN nodigt u graag uit voor de themamiddag ‘Security voor gemeenten en lokale overheden’ op vrijdag 08 december in het Security Operations Centre (SOC) van KPN te Hilversum. Deze themamiddag organiseren wij in samenwerking met de VIAG voor ICT-managers, Informatiearchitecten, CISO's of soortgelijke functies bij kleine of grote gemeenten, SSC's en lokale overheden. Ook niet-leden van VIAG zijn welkom.

Themamiddag 'Security voor gemeenten en lokale overheden'
Vanuit onze maatschappelijke rol om mensen veilig te verbinden, onze ervaring in de overheidssector en onze expertise op het gebied van ICT en Security, belichten we in een drietal sessies een aantal zeer belangrijke aspecten van security. Ook geven we u een uniek kijkje achter de schermen van het SOC. Op deze locatie monitort KPN niet alleen de veiligheid en stabiliteit van haar eigen netwerken, maar ook die van haar klanten. Dat doen we al jaren met de grootst mogelijke zorg en expertise. 

Sprekers
Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes & Director KPN Security Products
Han Pieterse, sr. Solutions Consultant, KPN
Marcel Kiffen, CEO bij Easy2Audit (partner van KPN)

Programma
Klik hier voor meer informatie over het programma en de onderwerpen.

Gratis aanmelden
Klik hier om u in te schrijven

Programma

Datum
Vrijdag 8 december 2017

Tijdstip
Van 12.30 tot 17.00 uur

Locatie
Security Operations Center KPN
Witte Kruislaan 47, 1217 AM, Hilversum

Programma
12.30 – 13.00 Ontvangst en registratie, lunch
13.00 – 13.15 Welkomstwoord (Arend van Beek, VIAG en Rob Warmenhoven, KPN)
13.15 – 14.00 De wereld van ransomware (Erik Remmelzwaal, KPN/DearBytes)
14.00 – 14.45 Het belang van SOC/SIEM voor gemeenten/overheden (Han Pieterse, KPN)
14.45 – 15.00 Korte pauze
15.00 – 15.45 De complexiteit van compliancy voor gemeenten/overheden (Marcel Kiffen, Easy2audit)
15.45 – 16.00 Slotwoord 
16.00 – 16.30 Uitleg over het SOC (Folkert Visser, KPN) 
16.30 – 17.00 Borrel
17.00 – Einde

Onderwerpen

Spreker 1:
Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes & Director KPN Security Products 

De wereld van ransomware
De grootste digitale dreiging voor Nederlandse organisaties is ransomware. Recente varianten als WannaCry en Petya hebben laten zien wat de ontwrichtende werking kan zijn. Ransomware en andere geavanceerde malware vragen om betere detectie en respons. Belang hiervan wordt versterkt doordat logging en security monitoring onderdeel zijn van de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). Erik Remmelzwaal bespreekt met u de wereld van ransomware en hoe u zich hier adequaat tegen kunt beschermen.

Spreker 2:
Han Pieterse, Solutions Consultant, KPN

Het belang van SOC/SIEM voor gemeenten
Cybercriminelen handelen steeds sneller en onopvallender. Ze omzeilen de bekende preventieve maatregelen en slagen steeds vaker in hun opzet. Organisaties treffen meer maatregelen, maar hebben niet het gevoel volledig in controle te zijn over de veiligheid van ICT en informatie. Dat wordt bevestigd door onderzoeken van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Veel verantwoordelijken bij gemeenten worstelen met verschillende vraagstukken over dit onderwerp. Vaak bestaat onduidelijkheid over wat de risico’s zijn en welke maatregelen getroffen moeten worden om deze af te dekken. Inzicht speelt een belangrijke rol. Met inzicht komt u weer in controle over uw ICT-systemen en kunt u een strategie uitzetten om security-incidenten te voorkomen. Onze Security Operations Center (SOC) dienstverlening functioneert als het centrale zenuwcentrum van uw securityomgeving, en helpt u het noodzakelijke inzicht te verkrijgen. Het is de basis voor een goed functionerend Security Information & Event Management (SIEM) systeem.

Spreker 3:
Marcel Kiffen, CEO bij Easy2Audit (partner van KPN)

De complexiteit van compliancy voor gemeenten
De overheid beheert veel persoonsgegevens. Een betrouwbare, beschikbare en correcte informatiehuishouding is essentieel voor de dienstverlening van de overheid. Als de overheid de beveiliging hiervan niet voldoende kan waarborgen, is het vertrouwen in de overheid in het geding. Uw ICT-infrastructuur bestaat uit een veelheid aan componenten, waaronder servers, databases, routers en switches. De manier waarop u de configuratie-parameters van deze individuele componenten instelt, bepaalt voor een groot deel het niveau van informatiebeveiliging. Voor het aantonen van uw compliance aan de BIG, BIR en BIWA is het dan ook zeer belangrijk volledig zicht te hebben op de correctheid van de instellingen. Het invoeren, testen en compliance aantonen is een complexe, kennis en arbeids­intensieve uitdaging. Hoe pakken Easy2Audit en KPN dat aan?

Gratis aanmelden
Klik hier om u aan te melden.

KPN Security Operations Center (SOC)
Witte Kruislaan 47, 1217 AM Hilversum

Klik hier voor meer informatie over het SOC.

Vragen?

Heeft u vragen over de themamiddag 'Security voor gemeenten en lokale overheden'? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.Uw reactie is verzonden.
Fout opgetreden

Vul uw gegevens in.


Verzenden

Aanmelden

Bent u werkzaam als ICT-manager, Informatiearchitect, CISO (of soortgelijk) bij een kleine of grote gemeente, SSC of de lokale overheid? Dan kunt u zich hier kosteloos aanmelden voor de themamiddag 'Security voor gemeenten en lokale overheden'. Ook als u geen lid bent van VIAG, bent u van harte welkom.

TIP: wilt u een collega meenemen? Ga dan naar 'Nodig een collega uit'.

Nodig een collega uit

Is de themamiddag 'Security voor gemeenten en lokale overheden' ook interessant voor uw collega die (mee)beslist over de inzet en inrichting van ICT om de security en compliancy binnen uw gemeente, SSC of de lokale overheid te waarborgen? Vul dan onderstaand formulier in. Uw collega ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging waarmee hij/zij zich makkelijk kan aanmelden.Uw collega is op de hoogte gebracht. Klik hier om nog een collega uit te nodigen.
Fout opgetreden

Vul de gegevens van uw collega in. Wij sturen uw collega een uitnodiging toe.


Verzenden